Mads Langer rejste ud og fandt hjem Mads Langer har skullet langt væk hjemmefra for finde tilbage til sig selv. På sin vej tog han selv styringen, fandt en ny musikalsk sjælefrænde, sluttede fred med sine skyggesider og skrev 80 sange. De er nu kogt ned til hans hidtil mest personlige album: ’Reckless Twin’.

På mange måder er det en forandret Mads Langer, der nu udgiver sit femte studiealbum. Som musiker er han blevet en decideret stjerne med gigantiske radiohits, og som menneske er han blevet både roligere og modigere. Men meget er også det samme, og derfor er der en klart Langer’sk signatur på ’Reckless Twin’.

”Mit musikalsk DNA er på en eller anden måde skabt af et clash mellem den nordiske salme/visetradition, der møder min fars vinylsamling bestående af alt fra Motown til The Beatles og videre over i Keith Jarrett. Der ligger en indbygget melankoli i min sangskrivning, som jeg vel har på sin vis har fået ind med modermælken,” siger Mads Langer.

Med ’Reckless Twin’ tilføjer han imidlertid nogle skarpere kanter til sin musik og står dermed også frem som et mere helt menneske og en mere hel musiker.

Og nøglen ligger i netop titlen. ”For mig betyder reckless twin, at der findes en del af dig selv, du ikke kan styre med din fornuft. Det er drifter, kærlighed, reflekser, intuition og så videre. I de aspekter af livet er det din reckless twin, der har styringen. Og jeg har selv skullet slutte fred med, at jeg ikke kan styre alt med min fornuft og dermed også accepteret mig selv med mine skyggesider. Jeg har været forvirret og rundt på gulvet både i mit privatliv og min karriere. Men jeg har fundet mig til rette i at være mig på godt og ondt. Jeg er nok i virkeligheden bare blevet voksen. Jeg tror, at jeg om 20 år vil se tilbage på den her plade som den plade, hvor jeg fik indstillet kompasnålen rigtigt,” siger Mads Langer.

Køb billet