Fanø Vesterland

Musik / Mad / Mennesker

Igen i år byder Fanø Vesterland velkommen til en særlig oplevelse. Fanø Vesterland bygger på kvalitet, hvor vi har særlig fokus på musik, mad og mennesker.
Det betyder, at vi lægger vægt på musikken, maden og de mennesker som år efter år er en del af Fanø Vesterland.

Fanø Vesterland skal være en helt særlig oplevelse for alle.

Læs mere

Praktiske informationer

Med Fanø Vesterland ønsker vi at give dig en unik oplevelse. Vi har samlet de praktiske informationer i forbindelse med Fanø Vesterland.

Efter blot 12 minutter med færgen fra Esbjerg befinder du dig på Fanø. Fanø er en smuk lille ø i vesterhav. Øen har brede hvide sandstrande og smukke naturoplevelser. Fanø er den nordligste del af Vadehavet og en del af Nationalpark Vadehavet, der er optaget på den prestigefyldte UNESCO’s Verdensarv liste.

Om man er til det ene eller andet, finder man det uden tvivl på Fanø. Fanø er et smukt og unikt pusterum, hvor tiden til tider står helt stille. Det giver mulighed for at stoppe op og nyde livet på en helt anden måde.

Fanø Vesterland bliver afholdt kun 5 minutter gåafstand fra Fanøfærgen.

Vi glæder os til Fanø Vesterland og til at dele Fanø med dig.

Køb billet

Armbånd

Du skal medbringe din købte billet i papirform, som du har modtaget på  e-mail ved bestilling. Hvis du ikke medbringer din billet har vi ikke mulighed for at tjekke om du har købt en billet, og derfor ikke mulighed for at lukke dig ind på festivalpladsen. Børn til og med 12 år er gratis ifølge med en voksen. Fra 13 år og opefter skal der købes en alm. festivalbillet.

Festivalpladsen

Festivalpladsen er beliggende 2 min. gang fra Fanø færgen på adressen:
Pladsen ved Lystbådehavnen, 6720 Fanø – følg havnepromenaden mod festivalpladsen.

Fanø Vesterland åbner fredag kl.11.00 – 01.00 og lørdag kl.11.00 – 01.00.

Førstehjælp

Fanø Vesterland har udarbejdet en beredskabsplan i tilfælde af skade/ulykke. I tilfælde af en skade/ulykke, kontakt da en af medarbejderne på Fanø Vesterland. Samtlige medarbejdere bærer trøje eller t-shirt med Fanø Vesterland logo på.

Musikken

Musikken henvender sig til alle musikelskere og vi ønsker os, at I tager godt imod alle artisterne på festivalen. Skulle der mod forventning komme en artist du ikke umiddelbart er vild med, opfordrer vi dig til at give det en chance alligevel. Festival og livemusik generelt er en helhedsoplevelse, hvor musikken, stemningen og omgivelserne, er med til at skabe den særlige oplevelse.

Mad & drikke

Vi arbejder hård på at give alle vores gæster, artister og frivillige en særlig oplevelse. Derfor har vi valgt at lave et samarbejde med en række lokale restauratører og producenter omkring mad- og drikkevarer på festivalpladsen.

Der findes et bredt udvalg af mad og drikkevarer på festivalpladsen således, at der både er til frokost, eftermiddag, aften og natmad og selvfølgelig med et stort udvalg af forskellige drikkevarer til. På festivalpladsen findes der områder med siddepladser til spisende gæster.

Egne mad- og drikkevarer må ikke medbringes på festivalpladsen.

Handicappet til Fanø Vesterland

Der er som udgangspunkt adgang for folk i kørestol de fleste steder på pladsen. Det skal dog bemærkes at underlaget kan være ujævnt. 80% af underlaget på pladsen er grus.

Spørg en medarbejder om vej til det nærmeste handicaptoilet.

Til musikere og artister

I er altid meget velkommen til at kontakte Fanø Vesterland med henblik på at komme til at spille på festivalen. Send en mail til  jesper@fanovesterland.dk med et link til musikken og en beskrivelse af artisten.

Bemærk dog, at vi kun kontakter jer i det tilfælde, at vores booker finder det muligt at præsentere artisten på festivalen.

Overnatning på Fanø

Der er rigtig mange muligheder for overnatning på Fanø. Der er næsten 3.000 sommerhuse fordelt ud over især Fanø Bad, Rindby Strand og Sønderho. Sommerhuse er især ideelt til familier eller større grupper fordi der er masser af plads.

Camping er en populær overnatningsmulighed på Fanø. Her finder du hele syv familiedrevne campingpladser, så der er noget for enhver smag.

Fanø byder også på hyggelige og historiske kroer. Derudover finder du en lang række små private bed & breakfast steder.

Se mere på visitfanoe.dk

Fanøfærgen

Sejlturen fra Esbjerg til Fanø tager kun 12 minutter og  der er altid flere overgange i timen.

Den sidste færge sejler først kl. 02.15 fra Fanø – både fredag og lørdag aften/nat, så der er god tid til at nå færgen efter festivalpladsen lukker kl. 01.00. Færgen sejler iøvrigt flere gange efter midnat, så I kan komme til fastlandet løbende hele aftenen.

Selvom sejlturen er Danmarks korteste kan du bruge de 12 minutter på at nyde overfarten, der byder på det smukke Vesterhav og et rigt dyreliv. Fanøfærgen er den eneste forbindelse mellem Esbjerg og Fanø, hvilket er med til at gøre Fanø unik.

Hent sejlplan for 2018

Information

364 dage om året kan du henvende dig til Fanø Vesterland på jesper@fanovesterland.dk. På selve dagen for festivalen, kan du altid kontakte en af festivalens medarbejdere der vil være behjælpelig med information.

Parkering

Som udgangspunkt opfordrer vi alle til at lade bilen blive hjemme. Så undgår vi også fristelsen for at køre i beruset tilstand. Kommer du alligevel i bil, så følg P skiltning omkring festivalpladsen.

Sikkerhed

Fanø Vesterland har udarbejdet en beredskabsplan i tilfælde af skade/ulykke. I tilfælde af en skade/ulykke, kontakt da en af medarbejderne på Fanø Vesterland.  Samtlige medarbejdere bærer en officiel t-shirt eller trøje med CREW skrevet på ryggen.

Fotoudstyr

Det er ikke tilladt at medbringe fotoudstyr på festivalpladsen. Der må ikke tages billeder til Fanø Vesterland som skal bruges i kommerciel sammenhæng, uden de nødvendige tilladelser. Ønsker du at medbringe professionelt fotoudstyr og tage fotos til kommerciel brug, skal du kontakte festivalledelsen.

Politi

Der vil gennem hele dagen være politi til stede på festivalpladsen. Kontakt evt. en security vagt eller en festivalmedarbejder, hvis ikke politiet er i nærheden.

Tag hensyn

Vi opfordrer alle festivalgæster, artister og hjælpere til at Fanø Vesterland afvikles i god ro og orden. Tag hensyn til dine medmennesker, musikken, festivalområdet og vores naboer.

Lad os sammen få en fantastisk dag.

Det er tilladt at medbringe sin egen campingstol, men der skal tages hensyn til øvrige gæster mht. placeringen af denne, ligesom man ikke kan forvente, at udsynet fra stolen kan være optimal.

Børn på Fanø Vesterland

Børn i alle aldre er velkommen til Fanø Vesterland. Børn til og med 12 år er gratis i følge med voksen.

 

Ordensregler

Af hensyn til opretholdelse af ro, orden og publikums sikkerhed, har Fanø Vesterland fastsat følgende regler til overholdelse på festivalens områder:

Der er kun adgang på pladsen for betalende gæster med gyldig billet.

Der kan forekomme visitation af gæster ved indgangen til pladsen.

Personer, som fremstår utryghedsskabende i deres påklædning, afmærkning eller adfærd, får ikke adgang til pladsen.

Der kan kun købes alkohol af personer over 18 år. Bar personalet har pligt til at bede om ID-legitimation i alle tvivlstilfælde.
Det er ikke tilladt for voksne over 18 år at købe eller udlevere alkohol til unge under 18 år.

Det er ikke tilladt at medbringe eller indtage euforiserende stoffer under festivalen.

Alle former for vold eller trusler om vold mod service-, vagtpersonale eller øvrige gæster medfører øjeblikkelig politianmeldelse. Alle former for aggressiv adfærd er forbudt. Der skal udvises størst mulig hensyn til det øvrige publikum og til festivalens medarbejdere.

Vagtpersonalets anvisninger skal efterkommes.

Følgende må ikke medbringes: våben, dyr, drikkevarer der ikke er købt på Festivalen, flag, bannere eller bannerstænger, stole, fyrværkeri eller laserpenne.

Crowd surfing, stage diving og moshing er forbudt.

Overtrædelse af ovenstående kan medføre bortvisning.

Om Fanø Vesterland

Fanø Vesterland bygger på kvalitet hvor fællesnævner er musik, mad og mennesker.

LÆS MERE

Praktisk information

Få information om overnatning til Fanø Vesterland eller færgeafgange.

LÆS MERE

Frivillige

Vi søger hvert år frivillige til Fanø Vesterland. Vil du være en del af oplevelsen?

LÆS MERE